Binance is een Chinese exchange en behoort tot de grotere exchanges wat betreft handelsvolume. Zeker sinds de opkomst van IOTA is Binance, dat als één van de weinige exchanges op dit moment deze coin ondersteunt, zeer populair. Op Binance is het heel makkelijk om coins te kopen en te verkopen. Wat is daar het doel van? Geld verdienen door coins voordelig in te kopen en duur te verkopen!

Hoe ook jij kunt beginnen met Binance en waar je op moet letten komt in onderstaande uitleg aan bod.

OPENEN ACCOUNT BINANCE

Om te handelen op Binance is het noodzakelijk om een account aan te maken. Volg hiervoor de volgende stappen:

 1. Ga naar de beginpagina van Binance, waar je je rechtsboven bij ‘register’ aan kunt melden
 2. Vul je emailadres en wachtwoord in en vink het hokje “I agree to Binance’s Terms Of Use” aan. Klik op ‘Register’
 3. Los de puzzle op (dit is een beveiliging zodat Binance zeker weet dat je geen computer bent). 
 4. Je ontvangt een email van Binance. Klik in deze email op ‘Verify Email’
 5. Los wederom een puzzle op, en je bent al binnen op Binance! Je account is nu gereed om te beginnen met traden! 

2-factor authentication (2FA)

Als je voor het eerst ingelogd bent, zul je direct een pop-up krijgen met de melding dat aangeraden wordt 2FA in te schakelen. 2FA staat voor 2-factor authentication en houdt in dat je naast je wachtwoord nog een tweede sleutel nodig hebt om in te kunnen loggen en/of transacties uit te kunnen voeren. Ondanks dat 2FA niet verplicht is om te traden, raden wij wel aan om het te gebruiken! Je MOET 2FA ingeschakeld hebben om je coins weer van Binance af te kunnen halen (withdrawal)!

Voor mensen die niet in China wonen is het op Binance enkel mogelijk om hiervoor Google Authenticator te gebruiken. Dit is een zeer eenvoudige app welke je op je smartphone moet installeren en willekeurige nummers genereert.  

Volg de stappen welke aangegeven worden. Belangrijk: Druk de 2FA backup key af en bewaar deze goed! Deze heb je nodig als je telefoon defect raakt of gestolen wordt.

OPNAMELIMIET

Met een standaard ‘Level 1’ account kun je 2 BTC per 24 uur opnemen. Mocht je met veel geld willen gaan handelen en zeker zijn dat je altijd snel het volledige bedrag weg kunt halen kan het zinvol zijn een ‘Level 2’ autorisatie aan te vragen. Hiervoor dien je sowieso 2FA ingeschakeld te hebben, maar ook enkele documenten en gegevens in te dienen welke geverifieerd zullen worden. Dit kan even duren. 

STORTEN VAN BITCOINS OF ETHERS

Voordat je kunt beginnen met traden zul je moeten zorgen dat er coins on je Binance account staan. Je start met bitcoins, ethers of USDT (tether). Andere coins welke verkrijgbaar zijn betaal je dus met bitcoins, ethers of tether. De lijst met verhandelbare munten is lang en wisselt ook regelmatig. Een greep uit het aanbod: IOTA, Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Decentraland, Ethereum Classic, Monero, EOS, OmiseGO, NEO, Dash, Zcash, Ripple, Storj, Tron en Cardano. 

Wanneer je bovenstaande munten wenst te verkopen krijg je hier wederom bitcoinsethers of USDT voor uitbetaald.

Heb je nog geen Bitcoins en wil je gaan handelen? Dan heb je twee opties:

 1. Koop Bitcoins bij Litebit of BTCdirect.Zet ze hierna over naar de bitcoin wallet op Binance
 2. Boek andere valuta die je in je bezit hebt over naar Binance en verhandel ze daar voor bitcoins of ethers.

Het overschrijven van coins naar de Binance-wallet is eenvoudig. Ga naar ‘Funds’, bovenin het scherm en daarna ‘Deposits Withdrawels’.  Indien je bitcoins wenst over te maken klik je van ‘bitcoin’ op ‘deposits’. Er verschijnt een bitcoin-adres waar je je bitcoins naar over moet maken. 

Nadat u dit gedaan heeft kan het enige tijd (10 minuten tot 1 uur) duren voordat deze zichtbaar zijn in je account. 

GELD VERDIENEN MET HANDELEN OP BINANCE

Nu er bitcoins of ethers in je wallets staan komen we aan bij het leuke gedeelte; namelijk het traden en dus hopelijk geld verdienen. Het draait erom dat je probeert goedkoop in te kopen en duur te verkopen. Hiervoor plaats je orders. Dit doe je op de volgende manier:

 1. Klik op ‘Exchange’ links bovenin het scherm en kies ‘basic’
 2. Je ziet het volgende scherm:

3. Bepaal of je BTC, ETH, BNB of USDT (tether) wil kopen of verkopen. Als je net bitcoins in je wallet hebt gezet kies je dus BTC. 

4. Indien je bijvoorbeeld IOTA wil kopen / verkopen selecteer je het volgende.

5. Nadat je op ‘IOTA-BTC’ hebt geklikt kom je in het volgende scherm:

6. Indien je IOTA wil kopen vul je boven ‘Buy IOTA’ de prijs in die je bereid bent per IOTA te betalen. Links in het groen en paars zie je het orderboek. Hierin zie je de prijzen waarop men bereid is IOTA op dat moment te kopen of verkopen.

7. Indien je gelijk je order wil uitvoeren klik je op ‘Market’ en geef je op voor hoeveel IOTA’s je wil kopen. Je order zal dan tegen de beste marktprijs uitgevoerd worden.

8. Indien je tegen een lagere koers wil kopen kun je een ‘Limit’ order plaatsen. Vul de koers in die je bereid bent te betalen voor een IOTA, en het aantal stuks wat je wenst te kopen. Je order wordt dan in het orderboek geplaatst. Indien de koers wijzigt is het mogelijk dat je order op een later tijdstip uitgevoerd wordt. 

9. Heb je je keuze gemaakt? Klik op ‘Buy IOTA’ om je order te plaatsen. Deze verschijnt in het orderboek. Links zie je de open orders, rechts de uitgevoerde orders: 

COINS VERSCHIJNEN IN JE WALLET

10. Nadat je order is uitgevoerd wordt er automatisch een wallet van de betreffende coin aangemaakt op Binance. In dit geval is dit een IOTA wallet.

11. Ga naar ‘Funds’ en ‘Deposits Withdrawals’ rechtsboven in het scherm. In het rijtje zie je ook IOTA staan:

Wanneer je op ‘Withdrawal’ klikt is het mogelijk je IOTA’s te versturen naar je eigen wallet buiten Binance. Wanneer het om grotere bedragen gaat raden wij dat zeker aan. Mocht Binance ooit gehacked worden en om een andere reden verdwijnen, heb jij tenminste je coins veiliggesteld. 

Op de afbeelding zie je dat de ‘suspend’ staat. Dit is een tijdelijke melding omdat het IOTA netwerk op dat moment overbelast was. Normaliter is het geen probleem je coins weg te halen. Uiteraard is het ook altijd mogelijk je IOTA’s of andere coins terug te verhandelen naar bitcoin (BTC) of ether (ETH) en deze over te sluizen naar je eigen wallet. Let op: 2FA is benodigd om je coins weg te kunnen halen van Binance! 

BINANCE COIN (BNB)

Binance heeft ook een eigen cryptocurrency coin, de BNB. Hiermee kun je een flinke korting krijgen op de trading fees die door Binance gevraagd worden. Dit kan dus erg interessant zijn!

Lees hier meer over de Binance Coin!

VOORDELEN BINANCE

Binance is een zeer snel groeiende exchange. Dit heeft verschillende redenen: 

 • Veel gebruikers en handelsvolume waardoor kopen en verkopen snel gaat.
 • Lage fees
 • Zeer veel coins om in te handelen, onder andere Ripple
 • Soepele interface, werkt snel

NADELEN BINANCE

 • Geen telefonische support
 • Voor beginners iets minder overzichtelijk dan Poloniex.

MOGELIJK OOK INTERESSANT

Hardware wallets – de veiligste manier om je coins op te slaan

Het laatste nieuws – blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op cryptogebied!

Welke coins zijn er? – uitleg over de bekendste cryptocurrencies

Laat weten wat je van ons vindt via social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *