Zcash heet wat weg van Bitcoin, maar is op verschillende punten aanzienlijk doorontwikkeld. Als eigenaar van Zcash is het mogelijk om je coins op te slaan zonder dat iemand ooit kan zien hoeveel van de coins je op je balans hebt staan. Het is niet mogelijk voor andere mensen om je transacties in te zien. Het project van Zcash is ontstaan vanuit ZeroCoin en aan het project zijn meerdere grote namen uit de cryptowereld verbonden. Kom meer te weten over Zcash waaronder algemene kenmerken, de partijden waar ze te koop zijn en hoe je Zcash veilig kunt opslaan.

Zcash kopen

Zcash is te koop via de meeste grote handelsplatforms. In dat geval moet je eerst Bitcoins kopen welke je kunt ruilen (traden) tegen Zcash. Ook zijn er enkele partijen waar je rechtstreeks Zcash kunt kopen. Bekende Nederlandse verkopers zijn:

Hoog niveau van privacy

Uiteraard zijn alle transacties wel terug te vinden in de blockchain, dat is immers de kracht van de publieke blockchain. Maar dankzij de zero-knowledge cryptografie  zijn gegevens zoals ontvanger, verzenden en het bedrag te anonimiseren. Een prachtige vorm van beeldspraak is dat als Bitcoin de http is, Zcash de https is. Zcash is een stuk veiliger te gebruiken. Je privéinformatie blijft ook echt privé. Slechts gebruikers die een View Key hebben kunnen de complete transactie inzien.Toen Zcash werd geïntroduceerd veroorzaakte dit wel wat commotie binnen de markt van de cryptocurrency. De crypto-community staat namelijk voor volledige decentraliteit. Zcash heeft behoorlijk wat concurrentie van Monero en Dash, die ook financiële privacy nastreven.

Actuele koers ZCash

Voor investeerders in Zcash is de koers van groot belang. Hieruit blijkt namelijk of je investering meer dan wel minder waard is geworden. Onderstaand is de actuele koers van Zcash weergegeven:

Zcash veilig opslaan

Ook Zcash sla je het veiligst op in een hardware wallet. Er zijn verschillende typen hardware wallets te koop. Bekijk de voor- en nadelen van de beste hardware wallets op:

LEES OOK EENS OVER DEZE COINS

Laat weten wat je van ons vindt via social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *