Litecoin wordt vaak aangeduid als het kleine broertje van Bitcoin. Hiermee wordt Litecoin echter veel tekort gedaan. Sterker nog, Litecoin is het misschien wel het meer getalenteerde broertje! De ontwikkelaars hebben Litecoin verder doorontwikkeld waardoor het een gedegen project is geworden. De cryptomunt wordt mede hierdoor een glansrijke toekomst voorspelt en is een meer dan volwaardig alternatief voor Bitcoin. In totaal zijn er maximaal 84 miljoen Litecoins in omloop. En een leuke bijkomstigheid is dat Litecoin nog prima betaalbaar is en op heel veel plaatsen gewoon te koop is via iDeal. 

SNELLER EN VOORDELIGER

Goed beschouwd is het behoorlijk vreemd dat Litecoin zo in de schaduw staat van Bitcoin. Litecoin heeft namelijk enkele zeer grote voordelen:

  • Litecoin kan 4x meer transacties verwerken dan Bitcoin
  • De transactiekosten bij Litecoin zijn lager
  • Minen van Litecoins gaat grotendeels via het RAM geheugen en minder via grafische kaarten
  • De oprichter is nog steeds betrokken bij het project.

Litecoin is een geweldig transactiemiddel; snel en voordelig. Litecoin afficheerde zich bij de start als de zilveren versie van de gouden Bitcoins. Wat Litecoin onderscheidend maakt is dat het een hoger aantal transacties kan verwerken.

Litecoin heeft een cap wat betreft maximum het aantal te minen coins. Deze cap ligt op 84 miljoen Litecoins. Het voordeel hieraan is dat er ooit schaarste kan ontstaan waardoor de waarde kan worden opgedreven. Litecoin heeft sinds het ontstaan prachtige groeicijfers laten zien. Litecoin staat al jaren in de toplijsten van meest waardevolle cryptocurrencies. 

BETAALMIDDEL

Litecoin is een p2p betaalmiddel dat gebruik maakt van blockchaintechnologie, dit betekent ook dat Litecoin decentraal is aangestuurd. Wereldwijd groeit het aantal acceptanten van Litecoin snel. 

CHARLES LEE

De persoon achter Litecoin is Charles Lee, een voormalig medewerker van Google en Coinbase. Charles Lee is tot op heden nog steeds betrokken bij het wel en wee van Litecoin wat de cryptomunt een betrouwbaar imago geeft. Het was deze zelfde Charles Lee die ook de SegWit heeft geïmplementeerd op de blockchain van Litecoin waardoor netwerk meer transacties kon verwerken en beter schaalbaar werd.

ACTUELE KOERS LITECOIN

DE KERNMERKEN VAN LITECOIN

  • Litecoins bestaan al meerdere jaren waardoor het een betrouwbare altcoin is
  • Grens van maximaal 84 miljoen Litecoins die gemined kunnen worden
  • Transactiemiddel zoals Bitcoin
  • Litecoins zijn eenvoudig te koop met euro’s
  • Ontworpen door oud Google ontwikkelaar Charlie Lee
  • Litecoins kun je zelf minen

JE LITECOINS VEILIG OPSLAAN IN EEN WALLET

Litecoins kunnen op meerdere manieren worden opgeslagen of bewaard. Het is veilig om ze op te slaan in een wallet, deze zijn onder andere te downloaden via de website van Litecoin. Diverse verkopers van Litecoins hebben ook eigen wallets waar je ze ook kunt opslaan. De meest veilige optie is om een hardware wallet te kopen.

LITECOIN KOPEN

Hoe meer Litecoin voet aan de grond krijgt, hoe hoger de koers kan stijgen. En wanneer je hebt geinvesteerd in Litecoins kan je dus ook profiteren van deze koersstijgingen en dus geld verdienen. Het leuke aan Litecoins is dat je ze niet alleen via traden kunt bemachtigen. Litecoins  zijn namelijk ook rechtstreeks met euro’s te koop. Een bekend voorbeeld van een Nederlands verkooppunt is BTCdirect. Maar ook bij bijvoorbeeld Kraken en Litebit zijn Litecoins gewoon met euro’s te koop. Vergeet ook niet om een Litecoin wallet te openen zodat je je munten veilig kunt opslaan.

Koop hier direct je litecoin!

Koop snel en eenvoudig Litecoin via BTC Direct. Gewoon, met iDeal.

Kunnen wij je verder helpen?

Een wallet aanmaken
Een wallet aanmaken

Sla je Litecoin veilig op in een wallet. Leer welke er zijn en hoe je ze aanmaakt.

Zelf Litecoin kopen
Zelf Litecoin kopen

Leer hoe je Litecoins koopt in drie eenvoudige stappen

Handelen
Handelen

Leer hoe je kan handelen in Litecoins en andere munten. Eenvoudig en snel.

Lees ook eens over deze munten

Laat weten wat je van ons vindt via social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *