ALLES OVER CRYPTOCURRENCY VECHAIN (VEN)
VeChain is een Product ID Management-oplossing. Fabrikanten kunnen hun producten een unieke en gecodeerde ID geven die in het blockchain-netwerk wordt opgenomen. Deze ID kan later opgevraagd worden om de legitimiteit van een product te verifiëren, namaakproducten te bestrijden of bijvoorbeeld voorraad te volgen.
VeChain streeft naar een transparante informatiestroom, efficiënte samenwerking en snelle overdracht van waarden. De afgelopen twee jaar heeft het team van VeChain meerdere technische upgrades doorgevoerd, zijn er strategische verbeteringen geweest en is het klantenbestand enorm uitgebreid. VeChain heeft de technologie al in diverse industrieën getest. Men is nu van plan om voort te bouwen op deze proefprojecten. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van het geld wat is opgehaald tijdens de ICO. VeChain probeert hiermee in een hoog tempo een snelle uitbreiding te bewerkstelligen en onder een breder publiek bekendheid te verkrijgen. Het uiteindelijke doel is om zo veel mogelijk ondernemingen en zakelijke activiteiten over te laten stappen op het VeChain-platform.
VeChain tokens kunnen niet worden gemined omdat gebruikgemaakt wordt van Proof-of-Stake.
De eigen VeChain blockchain zal in het 2e kwartaal van 2018 worden gelanceerd met de rebrand van VeChain. Het is nu al mogelijk om VEN tokens te kopen! Dit zijn nu nog ERC20 tokens, welke je kunt opslaan in een Ethereum wallet als MyEtherwallet. Je kunt VeChain (VEN) kopen op Binance. Meer informatie over Binance lees je hier.
Voordat je kunt handelen zul je ETH of BTC moeten aanschaffen. Wij raden aan dit bij BTC Direct te doen, zeer snel, veilig en transparant!
Industriële toepassingen
De afgelopen 2 jaar heeft VeChain veel ervaring opgedaan in verschillende industrieën. Er zijn vele toepassingen waar VeChain zou kunnen worden toegepast. Hieronder worden enkele voorbeelden benoemd:
Mode-industrie
Volgens onderzoek uit 2015 kosten namaakproducten de modebranche ca. 3 miljard dollar per jaar. Daarnaast kost namaakkleding ca. 363.000 banen in mode-, kledingproductie- en retail industrie per jaar.
De VeChain blockchaintechnologie maakt door een geïntegreerde NFC microchip in kleding inzichtelijk wat de historie is van het kledingstuk. Dit kan tijdens het productieproces worden toegepast voor ‘supply chain management’. Hierbij wordt de hele keten van fabrikant, distributeur en retailer transparanter en efficiënter gemaakt. Daarna kan dezelfde chip door consumenten worden gebruikt, bijvoorbeeld voor het controleren of iets imitatie is of niet. Ook informatie als of het kledingstuk is gestolen, waar het gemaakt is en hoe oud het is kan bijvoorbeeld eenvoudig achterhaald worden. Dit kan met de smartphone door het scannen van de chip, waarna alle informatie inzichtelijk wordt.
Voedselveiligheid
Voedselveiligheid heeft een directe invloed op de gezondheid van mensen. Omdat de kosten van gezondheidszorg continu groeit, zouden zowel producenten als consumenten veel om de veiligheid van eten moeten geven. In het huidige systeem is moeilijk om de originele bron achterhalen wanneer er een probleem optreedt in de cyclus. Denk hierbij aan het schandaal in 2017 met de ‘fipronlil eieren’, waarbij een giftige stof in de eieren werd ontdekt. Het is dan een zeer ingewikkelde klus om te achterhalen welke eieren besmet zijn, en aan wie deze zijn geleverd.
Het Liquor-trackingplatform van VeChain is een voorbeeld hoe bovenstaande problemen in de toekomst snel opgelost kunnen worden. Door het aanbrengen van een microchip op een fles wijn kan deze fles exact worden gevolgd vanaf het begin van het productieproces, zelfs toen de fles nog in de wijnmakerij was. Alle informatie over de fles wijn wordt vastgelegd in het begin van het proces. Op deze manier kan het bedrijf een smart-contract gebruiken om de fles te volgen
gedurende de gehele levensduur ervan. Van productie en magazijn tot distributiecentra, verkoopkanalen en winkels. Daarna kunnen klanten in de winkel informatie ophalen over de wijn via de instore touchscreens of met de eigen smartphone. Indien er iets qua voedselveiligheid aan de hand zou zijn, kunnen bezitters van de fles wijn snel opgespoord en geïnformeerd worden.
Andere toepassingen
Het moge duidelijk zijn dat bovenstaande voorbeelden in veel meer industrieën toegepast kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de agricultuur, transport of auto-industrie. In de laatste kan VeChain bijvoorbeeld worden toegepast voor het efficiënter maken van het proces van productie van een auto tot consument, oftewel supply chain management. Daarna kan de VeChain blockchain technologie worden gebruikt om de historie van een auto inzichtelijk te maken op de occasionmarkt.
Hieronder zie je voorbeelden van NFC-chips die gebruikt worden in of op producten.
Roadmap
De ICO van VeChain vond plaats op 17 augustus 2017. De ICO was al in 4 minuten uitverkocht! Nadat VeChain eerst op de kleinere exchanges als KuCoin en Liqui verscheen, werd deze daarna ook gelist door Binance.
De roadmap van VeChain ziet er als volgt uit. De ontwikkelaars lijkt wat voor te lopen op schema. Er staan wat ingewikkelde termen in de roadmap. Wil je hier meer over lezen, kun je verder lezen in het Development Plan.
Samenwerkingen
Ondanks dat VeChain nog een relatief onbekende cryptocurrency is, hebben vele grote bedrijven al interesse getoond of zelfs al een samenwerken gestart. Van onderstaande bedrijven is het nu bekend, maar wij verwachten dat hier op korte termijn vele bedrijven aan toegevoegd zullen worden.
- Kuehne & Nagel, het grootste transport- en logistiek bedrijf ter wereld
- Renault Group
- PwC
- Fashion label Baby Ghost
- DIG, China’s grootste wijn importeur
- Givenchy, een populair Frans modehuis
Rebrand naar VeChain Thor (VET)
In februari 2018 zal er een rebrand van VeChain plaatsvinden. De cryptocurrency zal dan zijn eigen blockchain netwerk krijgen, met vele nieuwe mogelijkheden. De VEN token zal dan worden omgezet voor een VET token. Meer informatie hierover lees je hier.
Team
Het team van VeChain bestaat uit vele ervaren personen. De belangrijkste worden hieronder benoemd:
Sunny Lu: Studeerde Electronics and Communication Engineering aan de Shanghai Jiao Tong
University. Heeft 13 jaar als IT Executive voor grote Fortune 500 bedrijven gewerkt. Was de CIO van Louis Vuitton China. Hij is VeChain gestart in 2015.
Richard Fu – PR & Marketing Director: Meer dan 20 jaar ervaring bij multinationals, zoals de Shangri-La Group en Louis Vuitton Moët Hennessy (LVHM). Gespecialiseerd in sales en marketing.
Jay Zhang, Financieel Director: Heeft meer dan 14 jaar gewerkt voor PwC en Deloitte als senior manager. Is bij het VeChain team gekomen in 2015.
Jianliang Gu, Technical Director: Studeerde Cybernetics aan de Shanghai University. Hij werkte als technisch directeur bij TCL Communication Technology. Heeft meer dan 16 jaar ervaring in zowel hardware als software van geïntegreerde systemen. Is in 2017 bij VeChain gekomen.