Binance coin (BNB) is de cryptocurrency munt van het populaire handelsplatform Binance. Op Binance kunnen vele verschillende cryptocoins worden gekocht en verkocht. De exchange groeide in korte tijd uit tot een zeer groot succes en had rond de jaarwisseling 2017-2018 het grootste handelsvolume van alle exchanges.  

Binance Coin wordt toegepast als betaalmiddel om de kosten (of trade fees) van een aan- of verkoop van coins te betalen. Op alle exchanges is het gebruikelijk dat je 0,2% tot 0,5% van de verhandelde coin aan kosten betaald, zo ook op Binance. Wanneer gebruik wordt gemaakt van Binance Coin zijn de transactiekosten slechts 0,1%. Zeker als je veel en grote transacties doet kan dit dus zeer interessant zijn!

Binance Coin zelf is uiteraard ook verhandelbaar op Binance. Mocht je teveel BNB hebben gekocht en besluit te stoppen bij Binance, is het dus zeer eenvoudig om er weer vanaf te komen. Je kunt BNB verhandelen tegen bitcoin (BTC)ether (ETH) en tether (USDT). 

Binance Coins kunnen niet worden gemined. 

De Binance Coin is een ERC20 token en maakt dus gebruik van de Ethereum blockchain. Het is nu mogelijk om BNB tokens te kopen op Binance! Veelal zul je deze op Binance laten staan om ze te gebruiken voor goedkope transacties. Indien je wil investern in Binance Coin kun je de BNB tokens ook naar een andere Ethereum wallet als MyEtherwallet verplaatsen.  

Voordat je kunt handelen zul je ETH of BTC aan moeten schaffen. Wij raden aan dit bij BTC Direct te doen, zeer snel, veilig en transparant! 

Hoeveel Binance Coins zijn er?

Er worden maximaal 200 miljoen BNB-tokens uitgegeven:

 • 100 miljoen tijdens de ICO
 • 80 miljoen voor de oprichters
 • 20 miljoen voor ‘angel investors’, grote en bekende investeerders zoals Roger Ver

Deze 200 miljoen zullen er echter niet zo veel blijven. Er zullen coins worden teruggekocht en vernietigd, dit om de prijs van de overige coins op te drijven. 

Het vernietigen van Binance Coins

Ieder kwartaal zal Binance BNB coins terug gaan kopen en ‘verbranden’. Op die manier komen er dus minder coins in omloop. Binance gebruikt 20% van de winst hiervoor. Eind 2017 was de eerste ‘burn’ en werden er bijna 1 miljoen BNB coins teruggekocht en vernietigd.

In totaal zullen er maximaal 100 miljoen BNB coins worden vernietigd, waarna er dus nog 100 miljoen over zullen blijven. 

Wat kun je met Binance Coins (BNB)? 

Zoals eerder uitgelegd kun je de coins gebruiken voor korting tijdens het handelen op Binance. Maar er zijn nog meer toepassingen voor Binance Coin. Alle toepassingen zullen hieronder worden uitgelegd:

 • Korting op handelen
 • Betaalmiddel voor geavanceerde functies
 • Betaalmiddel voor een gedecentraliseerde exchange

Korting op handelen

Wanneer BNB gebruikt wordt als betaalmiddel voor ’trading fees’, geeft Binance een korting op deze kosten. De korting wordt wel afgebouwd over de jaren:

 • jaar 1 = 50% korting
 • jaar 2 = 25% korting
 • jaar 3 = 12,5% korting
 • jaar 4 = 6,75% korting
 • jaar 5 = geen korting

Betaalmiddel voor geavanceerde functies

Binance is een relatief jonge exchange. Dat deze binnen een jaar al de toppositie ingenomen heeft, wil uiteraard niet zeggen dat de ontwikkelaars stilzitten! Er wordt gewerkt aan allerlei innovatieve en geavanceerde technieken die Binance aan de top moeten houden. Dit zouden bijvoorbeeld ’trading bots’ kunnen zijn, computers die voor jou traden. 

Deze toekomstige opties op Binance kunnen met de Binance Coin (BNB) betaald worden.

Betaalmiddel voor een gedecentraliseerde exchange

Binance werkt aan een decentrale exchange. Op dit moment zijn alle exchanges, ook  Binance, gecentraliseerd. Dat houdt in dat er altijd een derde partij (bijvoorbeeld Binance) tussen een transactie op een exchange zit. Enkele grote voordelen van decentrale exchanges zijn:

 • Coins staan niet meer op een exchange, maar in eigen beheer
 • Privacy, er hoeven geen persoonsgegevens gedeeld te worden
 • Door het gebruik van nodes geen risico op uitval door bijvoorbeeld serverproblemen

Op de decentrale exchange zal enkel BNB gebruikt kunnen worden om transacties te voltooien. Ook zal de Binance Coin één van de belangrijkste verhandelbare munten op de exchange worden.

Team

Het team van Binance is zeer ervaren. Enkele belangrijke personen uit het team worden hieronder opgesomd:

 • Changpeng Zhao – CEO: Was oprichter en CEO van BijieTech, een zeer succesvol bedrijf in cloudgebaseerde handelssystemen. Zhao is nu enkel nog aandeelhouder in het bedrijf, hij focust zich nu volledig op Binance. Zhao heeft ook belangrijke functies gehad bij exchange OKcoin en blockchain.info. 
 • Roger Wang – CTO: Oprichter van Binance. Werkt +10 jaar in de financiële wereld. Verantwoordelijk voor het opbouwen van technische teams, de architectuur van de exchange, veiligheid en stabiliteit van het systeem. Werkte hiervoor bij BijieTech en Nomura Securities, de grootste investeringsbank van Japan. 
 • James Hofbauer – Chief Architect: Oprichter en chief Architect bij BijieTech. Voor BijieTech werkte hij bij Palantir, een Silicon Valley bedrijf gefocused op big data analyse. Deze systemen worden gebruikt voor cyber-security, anti-witwas technieken, terrorismebestrijding etc.  

Actuele koers Binance Coin (BNB)

De voordelen van Binance Coin (BNB)

Maar wat maakt Binance Coin nou zo interessant? Het is de coin van het grootste crypto handelsplatform van het moment! En de groei lijkt er zeker nog niet uit.  

 • Korting op trading fees
 • Betaalmiddel voor toekomstige geavanceerde functies
 • Betaalmiddel voor toekomstige decentrale exchange

Binance Coin (BNB) opslaan

Wanneer je hebt geïnvesteerd in Binance Coin wil je natuurlijk dat je investering veilig is opgeslagen. Wij raden aan hier een hardware wallet voor te gebruiken! De BNB tokens zijn ERC20 tokens op het Ethereum netwerk. Deze zijn dus prima veilig op te slaan in een Ledger Nano S wallet! 

Lees ook eens over deze munten

Laat weten wat je van ons vindt via social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *