Home » Ardor (ARDR): informatie, (ver)kopen en handelen

ALLES OVER CRYPTOCURRENCY ARDOR (ARDR)

Last update: 15-12-2017

Ardor is meer dan enkel een coin, het is een cryptocurrency platform. Vergelijk het met bijvoorbeeld het Ethereum platform waarop smart-contracts mogelijk zijn. Het Ardor platform werkt in de basis op de betrouwbare NXT blockchain-technologie welke al sinds 2013 actief is. Ardor is eigenlijk 'NXT 2.0', het voegt functionaliteit toe aan het oorspronkelijke ontwerp van NXT. Eén van de unieke kenmerken betreft 'blockchain as a service': Het biedt bedrijven de mogelijkheid om zogenaamde 'child chains' op basis van de basis Ardor blockchain te ontwikkelen, specifiek voor bepaalde toepassingen. Door het proof-of-stake algoritme hoeft Ardor niet gemined te worden. Hierdoor is het een zeer energie-efficiënte cryptomunt! 

 

Ardor wordt op 1 januari 2018 gelanceerd, maar het is nu al mogelijk om coins te kopen! Je koopt ze veilig en snel bij Litebit!

Het ontstaan van Ardor

Het NXT-blockchain platform waarop Ardor is gebaseerd is sinds 2013 in gebruik en heeft zijn degelijkheid en functionaliteit inmiddels bewezen. Doordat het platform in de programmeertaal Java is geschreven, kan het snel aangepast worden aan nieuwe wensen en eisen. Toch zijn er enkele beperkingen.  Om deze te verhelpen werd NXT 2.0 ontwikkeld, oftewel Ardor. In 2017 is er uitvoerig getest. Op 1 januari 2018 zal Ardor officieel worden gelanceerd, waarna er in Q1 2018 nog kinderziekten uitgehaald zullen worden en personeel zal worden geworven om een verdere  uitrol te realiseren.  

Ardor - blockchain as a service

Een unieke eigenschap van Ardor is dat het mogelijk is om zogenaamde 'child chain' te maken. Dit zijn persoonlijke mini-blockchains, gebaseerd op de hoofd-blockchain van het Ardor platform, maar wel met specifieke kenmerken voor bepaalde toepassingen. Hierbij wordt de veiligheid van de blockchain gewaarborgd door de hoofd-blockchain’, overige eigenschappen kunnen door de ontwikkelaar zelf worden gekozen.

 

Voorbeeld 'child chains'

Project A is een investeringsmaatschappij

Project B is een muziekstreaming platform

Project A is een investeringsmaatschappij welke Ardor vraagt een eigen ‘child-chain’ te maken. Op deze blockchain zijn alleen de functies ‘aandelenruil’ en ‘Data Cloud’ geactiveerd. De aandelenruil zal dienen voor de uitgifte en verhandeling van de aandelen, en de Data Cloud-functie zal relevante informatie over uitgegeven aandelen (octrooien, boekhoudrapporten, partnerschapscontracten ...) opslaan of bijvoegen.

 

Project B wil niet worden vervuild met transacties van Project A. Het verwacht een hoog volume in vergelijking met Project A, en zal daarom aan Ardor vragen om zijn eigen ‘child-chain’. Deze zal enkel de ‘marktplaats’ functie toepassen. Hierbij wordt muziek digitaal aangeleverd aan de koper en gedecodeerd wanneer een x bedrag aan coins is betaald.

 

Deze twee voorbeelden hebben niet veel met elkaar gemeen, naast dat ze beide gebruikmaken van de blockchain-technologie. Transacties van beide bedrijven hoeven dus niet te worden gemixt in één unieke blockchain, het hebben van afzonderlijke blockchains is een betere aanpak, terwijl ze toch profiteren van hetzelfde niveau van betrouwbaarheid, veiligheid en schaalbaarheid.

Proof of Stake (PoS)

Ardor maakt gebruik van het Proof-of-Stake algoritme . Dit zorgt ervoor dat er geen coins gemined hoeven worden. Hierdoor wordt een grote energiebesparing gerealiseerd ten opzichte van bijvoorbeeld Bitcoin. Een ander voordeel is dat de macht van de miners wordt beperkt, wat het decentrale karakter van cryptocurrency ten goede komt. De kans dat grote miningfabrieken een grote invloed gaan uitoefenen op de toekomst van de munt wordt hiermee zeer klein. 

Ardor kopen

Ardor is snel en veilig te koop op Litebit! Je kunt je coins bewaren in een Litebit wallet, of ze verplaatsen naar een wallet ergens anders.  

Actuele koers Ardor

De voordelen van Ardor

Maar wat maakt Ardor nou zo interessant? Het is een nieuwe generatie cryptocurrency, niet enkel een coin, maar een compleet platform! De mogelijkheden zijn (bijna) eindeloos. Ieder bedrijf kan een eigen blockchain beginnen, met de eigenschappen die hiervoor gewenst zijn.  

  • Vele mogelijkheden op het Ardor platform (child-chains)
  • Maakt gebruik van Proof of Stake algoritme

Ardor veilig opslaan

Wanneer je hebt geïnvesteerd in Ardor wil je natuurlijk dat je investering veilig is opgeslagen. Wij raden aan hier een hardware wallet voor te gebruiken, echter is deze op dit moment nog geen die Ardor ondersteunt. Dit zal later ongetwijfeld komen. Tot die tijd raden wij aan je Ardor coins niet lang te bewaren op een exchange, maar een NXT wallet te gebruiken.   

LEES OOK EENS OVER DEZE COINS

DEEL JE ERVARINGEN OVER ARDOR

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.