Home » Aeternity (AE)

ALLES OVER CRYPTOCURRENCY AETERNITY (AE)

Last update: 24-12-2017

Aeternity is een nieuw crypto-platform als Ethereum, maar dan met vele verbeteringen. Aeternity krijgt een eigen blockchain, waarin ook gewerkt kan worden met smart-contracts. Op dit moment is Aeternity nog een erc20 token op de Ethereum blockchain. De technieken die toegepast worden zorgen voor een goede schaalbaarheid,

 

Voor mining wordt gebruikgemaakt van een nieuw Proof-of-Work algoritme, genaamd Cuckoo Cycle. Ook wordt er gebruikgemaakt van Proof-of-Stake, maar enkel voor besluitvorming betreffende 'forks' (aanpassingen aan de blockchain). 

 

De Aeternity blockchain zal in het 2e kwartaal van 2018 gelanceerd worden. Het is nu al mogelijk om AE tokens te kopen! Je kunt deze kopen op exchange Mercatox. Voordat je kunt handelen zul je ETH of BTC moeten aanschaffen. Wij raden aan dit bij BTC Direct te doen, zeer snel, veilig en transparant! 

Aeternity - een derde generatie cryptocurrency

Bitcoin en aanverwanten worden gezien als eerste generatie cryptomunten. De tweede generatie blockchain is feitelijk gelijk aan de eerste generatie, met daaraan toegevoegd de zogenaamde 'smart-contracts'. Ethereum is zo'n tweede generatie blockchain. 

Aeternity maakt ook gebruik van smart-contracts, maar dan buiten de blockchain om. Dit verhoogt de snelheid en anonimiteit. Daarnaast biedt Aeternity vele andere voordelen én is het de eerste blockchain geschreven in de programmeertaal Erlang.

Roadmap

De ICO van Aeternity vond plaats in april 2017. Er werd ca. Eur 30 miljoen opgehaald tijdens de ICO. In kwartaal 2 van 2018 zal de mainnet release plaatsvinden.

Hybride Proof-of-Stake en Proof-of-Work

Aeternity maakt gebruik van een hybride Proof-of-Stake en Proof-of-Work argortme. Proof-of-Work wordt gebruikt voor mining, en werkt volgens de 'cuckoo cycle' techniek. Deze techniek zorgt ervoor dat minen financieel aantrekkelijk blijft voor alle gebruikers, en niet enkel voor grote ASIC bezitters. 

Proof-of-Stake wordt toegepast voor forks. Forks zijn een manier om de 'regels' van een blockchain netwerk te wijzigen tijdens een update. Dit houdt in dat alle houders van AE coins invloed kunnen uitoefenen op de toekomst van de Aeternity blockchain. 

Erlang

De Aeternity blockchain wordt geschreven in de programmeertaal Erlang. Erlang is een professionele programmeertaal welke ook wordt toegepast in de meest veeleisende toepassingen. Enkele kenmerken van Erlang zijn een zeer hoge stabiliteit en snelle prestaties. 

Oracles

Eén van de grote innovaties van Aeternity is de implementatie van Oracles. Oracles zorgen ervoor dat 'real-world' data kan worden opgehaald en toegepast voor smart-contracts. Denk hierbij aan het weer, beurskoersen of sportuitslagen. 

Actuele koers Aeternity

De voordelen van Aeternity

Maar wat maakt Aeternity nou zo interessant? Het is de nieuwste generatie cryptocurrency, niet enkel een coin, maar een compleet platform! De mogelijkheden zijn (bijna) eindeloos.

  • Vele mogelijkheden op het Aeternity platform
  • Hybride PoW en PoS technologie
  • Geschreven in industriële programmeertaal Erlang
  • Zeer goed schaalbaar en zeer snel

Aeternity veilig opslaan

Wanneer je hebt geïnvesteerd in Aeternity wil je natuurlijk dat je investering veilig is opgeslagen. Wij raden aan hier een hardware wallet voor te gebruiken! De AE tokens zijn op dit moment nog ERC20 tokens op het Ethereum netwerk. Deze zijn dus prima veilig op te slaan in een Ledger Nano S wallet! 

LEES OOK EENS OVER DEZE COINS

DEEL JE ERVARINGEN OVER AETERNITY

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.